SWORDS - Spoken Word Sessions | S3E2 | Control Club | 16.02

SWORDS - Spoken Word Sessions | S3E2 | Control Club | 16.02

SWORDS - Spoken Word Sessions | S3E2 | Control Club | 16.02

Ajunsă la al treilea sezon, seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are invitați ca performeri pe autorii Olga Ștefan, Ionel Ciupureanu, Vlad Alui Gheorghe și Daniela Bejinariu, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 16 februarie, de la ora 19, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

Biletele, în număr limitat, sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Olga Ștefan (n. 1988, Hunedoara) a absolvit Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Debutul său în poezie este volumul Toate ceasurile (editura Vinea, 2006, distins cu Marele Premiu Tudor Arghezi). Acesta a fost urmat de Saturn, zeul (Editura Charmides, 2016) și Charles Dickens (Editura frACTalia, 2017, nominalizat la Premiile Sofia Nădejde pentru literatură scrisă de femei). În 2021, pentru volumul Civilizații, a obținut premiul „Tânărul poet al anului” și a fost nominalizată la Premiile Observator Cultural și ARCCA. În 2023, volumul său, Resursa, a fost nominalizat la premiile: „Tânărul poet al anului”, Radio România Cultural, Observator Cultural și altele. În 2024, a fost unul dintre bursierii programului „Clujul în rezidență”, pentru proiectul cărții Atè – o educație.

Ionel Ciupureanu s-a născut în 1957 în comuna Coșoveni, județul Dolj. A debutat editorial în 1994 cu volumul Pacea poetului, care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut. De atunci a publicat numeroase volume de poezie, printre care Amos (1996), Fălci (1999), Krampack (2002), Adormisem și mă gândeam (2005), Mișcări de insectă (2010), Venea cel care murisem (2014), E timpul să visăm un măcel (2018), Hangare (2022) și Antologia Krampack (2024). În anii ’90, a compus versuri pentru piesele trupei punk craiovene Terror Art.

Vlad Alui Gheorghe s-a născut în 1992 la Piatra Neamț. A publicat sub pseudonimul Vlad A. Gheorghiu volumele de poezie Fratele mut. la nord apa e curată (Paralela 45, 2013, nominalizat la Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu Opus Primum, distins cu premiul „Iustin Panța” al USR Sibiu și premiul USR Iași pentru debut) și Disco 2000 (Charmides, 2016). Cu numele din buletin, a publicat volumul Mici insule fără verdeață (Tracus Arte, 2024), pentru care a obținut premiul Tânărul poet al anului 2024, la Gala Tinerilor Scriitori. A scris o lucrare de doctorat despre poezia și viața lui Aurel Dumitrașcu, și a tradus în limba română volumul de poezie „Liniștea și taina lăuntrică” a lui Jonathan Jackson, actor și muzician american. Scrie despre muzica alternativă & underground pe site-ul său – polifonic.ro. Din 2017, cântă în formația de rock alternativ Adam’s Nest.

Daniela Bejinariu scrie şi citeşte poezie cu entuziasm de când se ştie. Prin 2023, a început să urmărească o grămăjoară unitară de idei care s-a transformat în volumul său de debut, New Era Eva (Ed. Tracus Arte, 2024). La SwordS, vine cu un grupaj ce îmbină poezii dintr-o serie nouă, ce urmează după „concreta reaşezare a muşchilor” (ultima secțiune a volumului de debut menționat).

Cosmin Perța este poet, prozator, eseist, performer și manager cultural. În ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a făcut două instalații poetice multimedia, a organizat câteva zeci de evenimente poetice, a ținut ateliere de scriere și a performat în zeci de festivaluri pe patru continente.

Iulian Morar este organizator și curator la evenimente culturale din țară și din străinătate, fondator Liveland, creatorul și protagonistul edițiilor Midweek Tapes din Control, având totodată multe participări muzicale la diverse evenimente de spoken word.

SWORDS - Spoken Word Sessions își propune să aducă laolaltă poeți, actori, autori și performeri, în spectacole spoken word, completate de muzică și proiecții multimedia. Curatori: Cosmin Perța și Iulian Morar. Parteneri: Control Club, Cărturești, Radio Guerrilla.

Biletele sunt disponibile în număr limitat și pot fi achiziționate în avans, la prețul de 40 de lei (primele 30 de bilete) online pe Eventbook.ro și din rețeaua partenerilor Eventbook. Ulterior, prețul unui bilet va fi 50 de lei. 

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

figyelmedbe ajánljuk